Winkelcentrum Carnisse Veste Barendrecht

Hoe gaat het nu met Gerard Heunks,
eigenaar keurslagerij Heunks

‘Mijn hart, ziel en zaligheid zaten in de slagerij. Wij hielden van onze klanten en zij van ons.’

Gerard heeft vanaf de oprichting van Carnisse Veste in dit winkelcentrum gezeten met Keurslagerij Heunks. Samen met zijn vrouw Jeannette heeft hij er altijd hard gewerkt, soms wel 80 uur in de week. Stilzitten kwam niet in zijn woordenboek voor. Toch heeft hij na zestien jaar afscheid moeten nemen van zijn goedlopende zaak en dat was een moeilijke beslissing. ‘Mijn hart, ziel en zaligheid zaten in de slagerij. Wij hielden van onze klanten en zij van ons.’

Gerard had al op jonge leeftijd het slagersvak ontdekt. Jeannette ontmoette hij ook voor het eerst in een slagerij. Jaren later zijn ze samen het ondernemerschap ingestapt. ‘Het ambachtelijke van het slagerswerk trok ons erg aan. Wij maakten zo’n tachtig procent van het assortiment zelf en we probeerden veel uit in de keuken. Ik wilde altijd een kwalitatief en mooi assortiment aan onze klanten presenteren tegen aanvaardbare prijzen. Dat is echt mijn passie.’

Het doet Gerard veel pijn als hij over de ingrijpende beslissing vertelt. ‘Ik ben hartpatiënt en mijn conditie is behoorlijk achteruit gegaan. Ik kon mij op den duur niet meer vol inzetten voor de zaak. Er diende zich vrij snel een koper aan en daarmee was het besluit genomen. Het valt misschien zwaar, maar dit is de meest verstandige beslissing. Al is het besef er nog niet, dat moet nog komen.’

Gerard is momenteel in afwachting van een openhartoperatie. Daarna moet hij langdurig herstellen en het rustiger aan gaan doen. ‘Dat zit nou net niet in mijn aard, maar ik kies nu bewust voor mijn gezondheid. Daarmee zal er veel veranderen in ons leven. Jeannette gaat de kraamzorg in en mijn dochter, die ook in de zaak werkte, heeft inmiddels een leuke baan gevonden bij een andere slagerij. Ik hoop na de revalidatieperiode weer aan de slag te gaan als ZZP-er. Al is het nog wel even afwachten hoe de operatie voor mij zal uitpakken.’

De laatste dag in de slagerij was heel emotioneel voor Gerard en Jeanette. ‘Onze zaak leek die dag meer op een bloemenwinkel dan een slagerij. Niet normaal hoeveel hartverwarmende reacties, bloemen en cadeaus we mochten ontvangen. We voelen ons nog steeds verbonden met onze klanten en natuurlijk met het mooie winkelcentrum. We zijn er trots op dat we daar jarenlang een onderdeel van mochten zijn.’

Gerard sluit af met mooie woorden voor al zijn trouwe klanten. ‘Bedankt dat jullie er altijd voor ons waren! Wat ik iedereen mee wil geven is dat je gezondheid echt iets unieks is. Daar moet je zuinig op zijn. Geniet van de dingen die er echt toe doen. Vroeger ging ik veel op in mijn werk en had ik weinig vrije dagen of vakantie. Nu wil ik volop genieten van mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.’

Foto door: Peter van Bruggen

21 juli 2020 - meer actuele berichten

Openingstijden

Winkelcentrum Carnisse Veste is 7 dagen per week geopend

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 09:00 - 17:30
Woensdag 09:00 - 17:30
Donderdag 09:00 - 17:30
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00

Specifieke openingstijden staan per winkel vermeld. Bekijk ook welke winkels open zijn op koopzondag.